Veelgestelde vragen

Wat kan ik allemaal uitbesteden via SuperBuren.com?

Je kunt SuperBuren.com inzetten voor allerhande kwarweitjes en klussen. Het monteren van IKEA meubelen, het oppassen op je huisdier of het doen van huishoudelijke taken. Alles is mogelijk via SuperBuren.com.

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Stuur ons dan een email info@superburen.com

of vraag de checklist aan:

[CHECKLIST].

Hoe kan ik starten met het uitbesteden van taken en klussen?

Het plaatsen van een klus is eenvoudig. Doe de postcode check en zie welke SuperBuren je kunnen helpen of begin direct met het plaatsen van een klus.

Probeer de klussen zo tijdig mogelijk te plaatsen zodat er voldoende tijd is voor de SuperBuren om te reageren op jouw klus. Indien je geen reactie krijgt op jouw klus of de deadline is verlopen, dan behoudt SuperBuren.com zich het recht voor de klus te verwijderen. Je kunt je klus opnieuw aanbieden. Probeer in dergelijke gevallen meer informatie te verstrekken of je prijs aan te passen.

 

Wat kost het gebruik van een SuperBuur?

Het plaatsen van een klus is gratis en vrijblijvend. Je bepaalt als klant zelf hoeveel je wilt betalen voor een klus. Dit bedrag vul je in bij het plaatsen van de klus en wordt uiteindelijk zichtbaar op de website. Je betaalt de klus contant en achteraf aan de SuperBuur die de klus heeft uitgevoerd. Hou bij het bepalen van de prijs rekening met:

  1. de tijd die een klus duurt en
  2. de benodigdheden zoals speciaal gereedschap of materiaal en specifieke vaardigheden die de SuperBuur nodig heeft om een klus uit te voeren.

Voor eenmalige klussen betaal je als aanbieder van de klus geen servicekosten. Voor herhalende klussen betaal je als aanbieder van de klus wel eenmalig servicekosten.

 

Zijn er servicekosten verbonden aan het gebruik van SuperBuren.com?

Voor elke uitgevoerde klus worden servicekosten in rekening gebracht. Hiermee kunnen wij de SuperBuren-website onderhouden en ondersteuning bieden aan de gebruikers van SuperBuren.com.

Eenmalige klussen:

Aanbieders van klussen betalen niets.
SuperBuren betalen 15% van het bedrag dat op de website staat. Na afloop van de klus ontvangt de SuperBuur een factuur voor de servicekosten.

Herhalende klussen:

Aanbieders betalen 1 keer het bedrag dat op de website staat. Bij een wekelijkse klus van 25 EUR betaal je eenmalig 25 EUR. Na het uitvoeren van de eerste klus ontvangt de aanbieder van de klus een factuur. Op herhalende klussen zit een garantie van 6 weken. Als er geen klik is tussen de aanbieder en de SuperBuur dan mag de aanbieder van de klus binnen 6 weken de klus kosteloos opnieuw aanbieden op de website. Hij betaald dan geen servicekosten bij herplaatsing van de klus. SuperBuren betalen eenmalig 15% van het bedrag dat op de website staat. Bij een wekelijkse klus van 25 EUR betalen zij eenmalig 3,75 EUR

 

Hoe kan ik een SuperBuur worden?

Start met het aanmelden bij SuperBuren.com. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Vul daarna je profiel zo volledig mogelijk in. Hierna krijg je een verzoek om een goed leesbare kopie van je ID-bewijs te verstrekken. Wanneer je profiel naar tevredenheid is ingevuld en het kopie ID-bewijs is ontvangen wordt je account actief en kun je als SuperBuur aan de slag. Je kunt vanaf dat moment details van de klussen bekijken en reageren op klussen. Zonder het verstrekken van een kopie ID-bewijs of het volledig invullen van je profiel wordt je account niet geactiveerd. Het invullen van een aanmeldingsformulier is geen garantie voor het geaccepteerd worden als SuperBuur.

Bied hulp aan

Hoe zit het met bijverdiensten en belastingen?

SuperBuren.com is géén bemiddelingsinstantie – het is slechts een platform. Het doel van SuperBuren.com is het (lokaal) afstemmen van vraag en aanbod op het gebied van allerhande karweitjes en klussen. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruikers van de website van SuperBuren.com om te voldoen aan (mogelijke) financiële en administratieve verplichtingen.

Wij verwijzen hiervoor naar de betreffende instanties waaronder de Belastingdienst en het UWV.

Bijverdienen als student?

(informatie van de site Dienst Uitvoering Onderwijs)

Studiefinanciering is bedoeld om studeren mogelijk te maken. Als je zelf meer dan een bepaald bedrag bijverdient, gaat de overheid ervan uit dat je geen financiële hulp nodig hebt om een opleiding te volgen. Dat bedrag noemen we de bijverdiengrens. Verdien je meer dan de bijverdiengrens, dan heeft dat gevolgen voor je studiefinanciering. In 2015 is de bijverdiengrens € 13.856,11. Zolang je met je bijverdiensten onder de bijverdiengrens blijft, is er niets aan de hand.

Let op! Bovengenoemde informatie kan aan wijzigingen onderhevig zijn. Check daarom altijd de laatste informatie op de website van de instantie zelf.